Våra kandidater

Bakgrund och åsikter

#2: Mikael Jansson

Tidigare partiledare för Sverigedemokraterna i tio års tid samt riksdagsledamot under två mandatperioder med uppdrag som ordinarie ledamot i försvarsutskottet. Har en yrkesbana som processoperatör. 

Har två̊ vuxna söner och uppskattar fiske och friluftsliv.

#3: Jessica Ohlson

Juristexamen från Uppsala universitet, idag verksam på en allmänpraktiserande advokatbyrå. Har arbetat på Skatteverket och med EU-rätt i Sveriges riksdag. 

Är galopphästtränare med eget företag. Sjunger och spelar gitarr i ett coverband och kopplar gärna av genom att läsa böcker. 

#4: Mikael Fjällid

Läkare med mångårig erfarenhet som specialist inom anestesi- och intensivvård. Har en professionell bakgrund som bland annat överläkare, ledningsansvarig läkare och verksamhetschef. 

Uppskattar segling, vintersport och jakt. Är gift och har fyra barn. 

#5: Per Sefastsson

Civilingenjör i farkostteknik och kandidatexamen i nationalekonomi. Har tidigare arbetat med programmering och systemutveckling, samt som politisk sekreterare i riksdagen. 

Engagerad i frivilligförsvaret. Har studerat ett år på̊ RWTH i Tyskland. 

#6: Yvonne Lindholm

Lång erfarenhet inom ekonomi, personal och administration i familjeföretaget. Har tidigare innehaft förtroendeuppdrag för Sverigedemokraterna. 

Intresserad av företagande, entreprenörskap och familjepolitik. Fritidsintressen är bland annat konst, trädgård, familj och vänner. 

#7: Lennart Matikainen

Föreläsare och författare som har arbetat med företag och organisationer samt lett utbildningar inom samspel och ledarskap. Har även arbetat med utsatta unga och kvinnor, samt varit relationsexpert i media sedan 90-talet. 

Har givit ut flera böcker om relationer och ledarskap. 

#8: Louise Ask

Född och uppvuxen i Malmö. Arbetar som barnskötare. Har varit engagerad i försvarsutbildarnas ungdomsverksamhet. 

Slappnar bäst av med en pensel i handen framför en målarduk eller ute i naturen med vandringskängor och en tung ryggsäck. 

#9: Olle Felten

Tidigare riksdagsledamot med skattefrågor som huvudområde. Har en bakgrund som egenföretagare inom IT-branschen. Är numera pensionär. 

Är intresserad av segling och trädgårdsarbete. Är gift och har tre vuxna barn. 

#10: Adam Berg

Uppvuxen i Karlskoga. Civilingenjör från KTH i farkostteknik med inriktning hållfasthetslära. Arbetar sedan 201 5 med bränslesystemsutveckling på Scania i Södertälje. 

Trivs bäst i naturen. Gärna en stärkande fjällvandring eller en dag i svampskogen. 

Vill du lämna EU?

    Arkiv Kandidater Valsedlar Faktabank om EU

    © 2019, Alternativ för Sverige. Ta tillbaka makten, Sverige ut ur EU!